021-318.69.60

< ÎNAPOI

Polita ARCIP e instrumentul prin care business-ul poate fi optimizat

27.11.2014 10:56 | Articol

Polita ARCIP instrumentul de optimizare al business-ului | arcip.ro

Claudiu Barbu - Director General Reinvent Consulting

Claudiu Barbu, director general Reinvent Consulting, a acordat un interviu in care a oferit mai multe detalii despre ARCIP, adica Asigurarea de Raspundere Comerciala pentru Incapacitate de Plata.

Ce este ARCIP?

C.B.: ARCIP sau Asigurarea de Raspundere Comerciala pentru Incapacitate de Plata se doreste sa fie o asigurare obligatorie pentru toti agentii economici a caror activitate este reglementata prin Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, in scopul acoperirii riscului acestora de a intra in incapacitate de plata ca urmare a unui blocaj financiar.
Totusi, fac exceptie de la aceasta obligatie societatile comerciale, care prin raportare la anumite situatii speciale in care se afla -acestea si/sau asociatii/actionarii si/sau administratorii societatii- indeplinesc anumite conditii care le determina un risc crescut de a intra in incapacitate de plata, dar care pot beneficia de o asigurare facultativa.
Echipa Reinvent vede Polita ARCIP ca fiind instrumentul prin care business-ul poate fi optimizat, iar rezultatele si fluxurile financiare imbunatatite si minutios controlate, astfel incat planurile si strategiile întreprinzatorilor sa poata servi drept ghid viabil in dezvoltarea afacerilor.

Ce considerati ca aduce nou produsul de asigurare pe care il propuneti?

C.B.: Elementul principal care diferentiaza Polita ARCIP de alte produse de asigurare care exista si sunt reglementate in principal prin dispozitiile Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, este persoana care se asigura. Prin Polita ARCIP titularul politei de asigurare este viitorul debitor al unei relatii contractuale. Astfel, urmare a unei analize fundamentate pe activitatea curenta a mai multor societati de asigurare, am constatat ca singurul produs oferit, în mod facultativ, este asigurarea activitatii comerciale a creditorului ce se angreneaza in relatiile comerciale.

Citeste mai departe.