021-318.69.60

< ÎNAPOI

Reinvent: “Iesirea din criza presupune un efort conjugat al autoritatilor, companiilor si bancilor”

27.11.2014 10:54 | Articol

Reinvent: “Iesirea din criza presupune un efort conjugat al autoritatilor, companiilor si bancilor” 

 

Violeta Dehalt - Director Financiar Reinvent Consulting

Violeta Dehalt - Director Financiar Reinvent Consulting

Compania Reinvent lanseaza, saptamana viitoare, un produs pentru garantarea optimizarii fluxurilor comerciale.

Violeta Dehalt, director financiar al Reinvent Consulting, vorbeste despre solutiile pe care compania pe care o reprezinta le propune pentru iesirea din criza.

R: Care este comportamentul bancilor relativ la cererile de creditare venite din partea clientilor companii?

Violeta Dehalt: Comportamentul bancilor relativ la cererile de creditare solicitate de catre clientii companii este impartit din punct de vedere al riscurilor determinate de domeniul de activitate. Astfel clientii care desfasoara activitate in domenii cu grad mare de risc, precum cei din constructii se califica mai greu in categoriile de potentiali clienti ai unei banci din punct de vedere al accesarii unui credit. In activitatea practica, firmele se pot confrunta cu dificultati de plata, care pot fi temporare sau permanente. In cazul existentei unor dificultati permanente de plata a obligatiilor fata de terti, se poate vorbi de o deteriorare a situatiei financiare a firmei, cu consecinte negative asupra solvabilitatii acesteia. Probabil perioada de reticenta a bancilor se va prelungi pana la momentul in care Romania va da semne certe de iesire din criza.

R: Considerati ca mediul de afaceri local are sanse sa isi revina fara o mai mare deschidere din zona bancilor?

V.D: Bancile au un rol foarte important in revenirea mediului de afaceri, acestea pot, prin politica adoptata sa ridice sau dimpotriva sa scufunde mediul de afaceri. Consideram insa ca pentru revenirea mediului de afaceri din Romania este nevoie de un efort conjugat al tuturor celor implicati in acest “joc”: autoritati, societati comerciale, banci.

Citeste mai departe.