021-318.69.60

< ÎNAPOI

Barbu, Reinvent Consulting: “Romania are potential, dar avem clienti care vor sa isi mute afacerile”

27.11.2014 10:55 | Articol

Claudiu Barbu - Director General Reinvent Consulting

Claudiu Barbu - Director General Reinvent Consulting

Una dintre cele mai importante companii de consultanta autohtone propune Guvernului si mediului de afaceri o solutie inovativa care ar putea rezolva aproape integral blocajele financiare.

Claudiu Barbu, directorul Reinvent Consulting, explica, pentru RL, de ce criza a fost un factor de crestere pentru firma pe care o conduce si cum pot scapa companiile locale de blocajele financiare generate de lipsa increderii.

R: Romania ocupa locul 56 intr-un clasament al atractivitatii mediului de afaceri, dupa Botswana, dupa Azerbadjan. In acest context, de ce mai faceti afaceri in Romania?

Claudiu Barbu: Aici este o întrebare cu doua taisuri. De ce? Pentru ca, pe de-o parte, noi suntem afectati ca si companie si, pe de alta parte, vedem cat de afectati sunt si clientii nostri pe care ii sprijinim pe partea financiar-contabila si pe partea de consultanta juridica. Daca ar fi sa tragem o linie, este clar ca aceste conditii sunt extraordinar de dificile, in schimb potentialul Romaniei este unul extrem de mare. Noi avem incredere in acest potential, insa avem cazuri de anumite structuri care vor sa inchida si sa ple­ce. Societati cu cifre de afaceri importante, de peste 500-600 de mii de euro, care prefera sa se mute in Spania si Italia, pentru ca efectiv, nu mai suporta conditiile actuale..

R: Pentru ca vorbeam despre potential, in ce zone ale economiei credeti ca exista cel mai mare potential de dezvoltare?

C.B: Nu vreau sa ne facem reclama, dar consider ca piata de consultanta are un potential destul de ridicat. Recomand, in general, tuturor societatilor sa apeleze la o astfel de societate de consultanta.

Citeste mai departe.